perjantai 15. kesäkuuta 2012

Nunnan esittely

Terve! Olen nettinimeltäni Liva, 16-vuotias lukiolainen-to-be Porvoosta ^^

Päätin nyt siis tulla mukaan tähän ryhmään vaikken vakituinen cosplayharrastaja olekaan. Hahmoksi tuli valittua se cossiltaan helpoin hahmo nunna, mutta analysoinnin perusteella totesin sen sopivan muutenkin itselleni aika hyvin. Tällä hetkellä sanoisin nunnan luonteenpiirteiden olevan:

a) rauhallinen: perusteina on, että esim. kosto-osassa hän antoi lasten hoitaa koston puolestaan, eikä itse lähtenyt ihmisiä potkimaan, toisin kuin esim. Buranko, joka otti oikeuden omiin käsiinsä.
b) hyväuskoinen: vain melko hyväuskoinen ihminen marssii noin vain taloon, josta ei voi edes olla 100% varma onko se tämän lapsuustalo, ja uskoo samantien sisällä olevan naisen olevan hänen äitinsä. Totta kai tämä hyväuskoisuus luultavasti on sellaista lapsenomaista, jossa ihminen HALUAA uskoa, mutta silti...
c) myötätuntoinen: hän koki myötätuntoa Hanselia ja Greteliä kohtaan, kun heidän vanhempanasa hylkäsivät heidät.
d) hieman sosiaalisesti kömpelömpi/ujompi: hänen ainoat ystävänsä olivat metsän eläimet, tosin tästä voimme luultavasti syyttää kylän lapsia, jotka kiusasivat häntä.

Mielestäni kaikki luonteenpiirteet hyväuskoisuutta lukuunottamatta (...tosin kyllä sitäkin minulta löytyy...) pitävät aika hyvin kutinsa itselläni, eli en nyt ihan kuusessa ole tuon luonteen kanssa :) Huonompikin hahmovalinta voisi olla, Tetteren kaltaista hahmoa en voisi ikinä vakuuttavasti esittää... Jos teiltä löytyy vielä lisää luonteenpiirteitä joita en maininnut, kertokaa vaan! Ihan mielenkiinnostakin (ja perfektionistisuuteni takia) haluaisin tietää, minulla on tapana rakastua cossaamiini hahmoihin, jos edellisestä/ensimmäisestä cossistani voidaan jotain päätellä. Ja tästä myös... taisin alkaa jo ihastumaan hahmoon, jes.

Asu livessä ja LE:n kannessa
Cossin kaavun ja hunnun/hupun en usko tuottavan paljoa ongelmia: äitini on lupautunut auttamaan, ja omatkin ompelutaidot riittävät mustan kaavun tekoon. Yksityiskohdat ovat ehkä hankalammat, mutta äiti mutisi että Lieksassa asuvalta serkulta voisi tuollainen laukku löytyä.

Kengät ovat ongelma: en ole tottunut käyttämään korkoja, eli minimissään käytän joko nykyisiäni cossikenkiä, ruskeita talvikenkiä, joissa on vähän vartta eikä ollenkaan korkoa. Mutta lupaan yrittää myös etsiä sopivia kenkiä. Ruskeat nahkabootsit olis varmaan helpoin kuvaus? Ja ehkä voisin opetella käyttämään matalia korkoja, tekisivät minusta hieman pidemmänkin. (Olen 162 cm pitkä...)


Lähikuvaa
Pikkusen pohdin tuota nunnan ristikorua vielä: Teenkö sellaisen jostain helposta materiaalista (paperi ehkä on liian kevyttä, heh), vai kehittelenkö omaa rippilahjaksi saamaani ristikorua... Jälkimmäistä vaihtoehtoa en välttämättä suosisi, risti on melko pieni ja jostain kumman syystä omaan korukammon... En pysty käyttämään koruja. (Jotain langoista tehtyjä rannekkeita lukuunottamatta, tosin niitä ei kai lasketa koruiksi) Se on aika hassua, itselläni ei ole harmainta aavistustakaan mistä lapsuudenajan traumoista tämä kammo on peräisin. Mutta voi olla, ettei kyseinen kammo tässä haittaa: onhan nunnalla tuo kaulus ja kaikki, niin ei se koru paljoa siinä tunnu... (Random kommentti: kammolleni saa nauraa ihan vapaasti, itsekin ymmärän miten naurettava se on.)

Ja vielä yksi huoli minulla on: omaan aika lapselliset kasvot. Jos haluan näyttää vanhemmalta, on minun pidettäväni hiukseni nutturalla ja valittava vaatteet huolellisesti... Kun yritän kuvitella itseni nunna-asuun, mielikuvassani näytän aika hassulta. Ja tämä kun lisätään lyhyyteeni ja mustaan pitkään kaapuun, näytän luultavasti ala-astelaiselta. Saas nähä mitä tästäkin tulee.... Ehkä pitäisi opetella meikkaamaan, hehheh.
(Random fakta: ja kyllä, minulla on pieni kompleksi, kun näytän niin nuorelta :p)

Joo tästä tuli aika pitkä ja perusteellinen vuodatus. *anteeksipyytävä kumarrus* Mutta ehkä te jaksoitte tämän kaiken lukea, itseänikin huvittaisi kuulla teistä ja teidän projekteistanni paljon pitkiä tekstejä, joita lukea! :)
Mutta juu, hauska tavata ja tsemppiä kaikille cossien tekoon!

8 kommenttia:

  1. Tiedän ihmisen joka kammoksuu lintuja, joten on näitä omituisia kammoja nähty.

    Hmm, kerran Glitter taikka Ninja jopa myi tuon tapaisia koruja, joten voi olla että sellainen tulee ihan vastaankin.

    Kaikista Märchen tytöistä Nunnaan ihastuin vasta kovin myöhään, mutta sitäkin kovemmin.

    Lapselliset kasvot ovat kyllä mnunkin huoli. Vaikka olenkin jo 20 vuotta, ei se kyllä riitä siihen että näyttäisin vanhemmalta naiselta, äidilta en ainakaan! Mutta yleensä kun senp uvun saa päälleen, ja laittaa perus meikit (kajaalia, luomiväriä), saa kasvoihin hiukan lisää sitä ikää.

    Lisäksi löytyy tutoriaaleja, miten lisäämällä kasvoihin varjoa tummemmilla meikeillä saa vaikutettua siihen miltä kasvot vaikuttavat jne.
    Mutta kyllä nämä selviää tässä vuoden mittaa~

    VastaaPoista
  2. Heh, kiitos hyvistä neuvoista Haikara :) Äitikin kun olan yli kurkisteli, kommentoi että "Hmm, hyviä ohjeita!".

    *heittää yläfemman* Kärsikäämme lapsellisita kasvoista yhdessä!

    VastaaPoista
  3. Itse tein vastikään myös ristikorun, käyttämällä oikein paksua ja jykevää pahvia. Maalasin sen sitten vain päältä hopeisella akryllimaalilla, niin hyvä tuli. Suosittelen kokeilemaan, sellaisen askarteluun ei kauaa mene ja pahvi on sen verran ilmaista tavaraa että useammankin kappaleen voi tehdä, jos ei ensimmäisellä kerralla tunnu onnistuvan.

    Äläkä ole huolissasi pituudestasi, itse olen melkein 160 cm. Onneksi miulla helma yltää maahan asti, niin voin vapaahti valita lisäpituutta tuovat kengät.

    VastaaPoista
  4. Itsekin suunnittelin korkeita jykeviä korkoja, jotta saisin edes hiukan lisää pituutta! :'D ..Ollaan pieniä ihmisiä kaikki..

    VastaaPoista
  5. Korukammoa en edes laskisi outouden piikkiin, itse kammoan perhosia, joten repikää siitä ~

    Mutta siis niin, todella mukavaa oli lukea tätä tekstiä, onnea nunna-cossin kanssa! :33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla sattuu olemaan hiekkakammo, en voi edes syödä kovia keksejä, koska niissä on liian hiekkamainen koostumus. Eli näitä riittää, ei tarvitse häpeillä. :''3

      Poista
  6. Hehee, näköjään monilla on hauskoja/outoja pelkoja ^^ Kiitus kiitus, ja sulle kans!

    VastaaPoista
  7. Hienoa, että uskaltauduit mukaan ryhmään! Rohkeasti vain cossia yrittämään! Netistä onneksi löytyy paljon hyviä ohjeita ja nunnan puku on suht helppo. Ja kysele vain rohkeasti täältäkin blogista jos kysymyksiä herää.

    Kengät ja laukku tosiaan ovat ehkä isoin probleema, mutta laukun ilmeisesti saatkin hommattua. Kenkien osalta suosittelen kiertelemään kirppareita, kengät kun tuppaavat olemaan niin kalliita uusina.

    Onnea puvun kanssa!

    VastaaPoista