tiistai 4. kesäkuuta 2013

Desucon aikataulutus / suunnitelma

Last edit: 12.6.2013

Vielä on aikaa feilata cossi!!!11


Desucon lähestyy vauhdilla, joten on varmaan aika ruveta suunnittelemaan tarkempia aikatauluja meidän ryhmämme kannalta. Mitään muita yhteisiä aktiviteettejä ei tunnuta lyöneen lukkoon tuon valokuvauksen lisäksi, joten kaikki on vapaita ehdottelemaan vaikka ohjelmissa käyntejä, peli- ja karaokevierailua, tai ihan muuten yhteistä ajanviettoa ulkona. Vain Desucon on rajananne!

Minä ainakin voisin vähän ihmisten numeroita keräillä, muutamien jo omistan ja muutamat katosivat edellisen puhelimen muistiin, mutta kaipa se olisi jälleen hyvä jos edes yksi toimisi yhteyshenkilönä kaikkien välillä. Numeroita siis osoitteeseen Murkki(at)hotmail(dot)com ja paluuviestinä lähetän omani, jos sitä kaipaatte. Tietenkin voidaan myös harkita älylaitteiden hyötykäyttöä jossain muodossa, ehdotuksia ja omia rajoituksia heitelkää ilmaan.

Lisää linkin takana; tarkkailkaa yläkulmassa olevaa päivämäärää päivitysten varalta, jos ette jaksa linkkiä joka päivä availla!



Perjantai
Tämän päivän tärkein aktiviteetti on sitten se valokuvaus. Edellinen postaus toteaa ajoitukseksi ennen conin alkua, mutta loppua ei ole vielä päätetty. Itselläni oli toive, että saataisiin vähän hämärää valaistusta kanssa mukaan, joten aina on mahdollisuus sitten tehdä kaksi reissua, kai. Meillä on käytössä ainakin yksi auto, joten jos kauempaa tiedetään hyvä kuvauspaikka, niin ehdotelkaa vain. Ei laiteta mekkolaisia kömpimään pitkiä matkoja.

◦ Valokuvaus
Aika: 15~16:00... viim. klo. 19:00 loppuu??
Paikka: Kokoontuminen Sibbetalolla ja siitä liikumme puistoon.

Säävarauksella mennään. Toivotaan parasta, ´_`

Kun nyt kerran olen yksi valokuvaajista, voinen tähän antaa pienet tiedot omista tarvikkeistani siltä varalta, että voidaan yhdistellä resurssejamme. :3

Murkki: Runkona toimii Canon EOS 1100D, jossa mukana kittilinssi 18-55mm. Tämän lisäksi omistan Sigma 70-300mm F4-5.6 DG MACRO linssin Canon-kiinnityksellä ja salamana toimii Nissin Di622 Mark II, sekin Canon-kiinnityksellä tietenkin. Hankin hiljaittain itselleni halppis monkeypodin, mutta se ei juuri jaksa kannatella kuin kameran peruslinssin kanssa ja, noh, en tiedä kuinka tarpeeseen monkeypod tulee. Eli jos jollain on parempi kamerajalka, niin voisi sellaisen mukanaan raahata?

Valokuvausehdotukset voitaneen kerätä joko tämän entryn tai tämän entryn kommentteihin.


Lauantai
Ei löydy mitään, saa ehdotella.


Sunnuntai
Ei löydy mitään, saa ehdotella.


Ehdotettua aktiviteettia Suluissa päiväehdotus.
  • Karaoke (la)


Tarvikelista Suluissa kuka tuo. Jos ei ihmistä niin ilmoittaudu!
  • Kamerajalka (Chiheisen)
  • Proppimiekka (Chiheisen, Hakkis&Nia)
  • Foliota 


39 kommenttia:

  1. Lauantaina Chieheisen on myyntipöydällä. It'se olen ehkä kaikkina päivinä Theresenä (hiukan kyllä nyt harkitsin ottaa Sunnuntaiksi Voronaa jos on superkuuma, kyseinen puku on kyllä niin kevyt ja kiva.

    Koska Murkki ja minä tullaan Lahteen jo torstaina, kertokaa ihmeessä te, ketkä pääsette lahteen vasta perjantaina mikä on teille sopiva kuvausaika.

    VastaaPoista
  2. Kaksi reissua voisi olla passeli, meitä ainakin kuumottaisi Nian kanssa käydä katsomassa Simoun ohjelma ja ehkä muutakin. Monen aikoihin muut ihmset ilmestyy lahteen? Olisiko vaikka klo 16:00 hyvä aika ensimmäiselle kuvaus sessiolle? Tällöin olisi puolitoista tuntia ennen conin alkua kuville. ó3ò

    VastaaPoista
  3. Sanoisin itse että ehkä tunnin aikaisemmin? Paikan löytäminen, asettautuminen, kuulumisten vaihto, ja useat eri kuvasarjat ja skenaariot vie kyllä aikaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntia aikaisemmin olisi minustakin parempi idea. Minusta hauska idea olisi mennä ryhmän kanssa karaokeen vaikka lauantaina?

      Ja tosiaan, omistan haikaran numeron, joten varaudu että soittelen sinulle :DD Viimeistään minut myös sitten tunnistaa märz asusta. Tuskin ketään muu siellä märziä cossaa.

      Poista
  4. Karaoke kuullostaa aina kivalta!
    Ja hi hi, ihan kun kävelisin poikani ohi.

    Perjantaina mulla ei oo oikein muuta ohjelmaa paitsi yleinen karaoke että visual quest (viime vuonna en kerrinny yhteenkään perjantaiseen Questiin ja voitin koko homman siitä huolimatta, joten se ei nyt ole suurin menetys mut mut queest)

    Milloin Chiheisenin, Gwendyn, Kuroin ja Murkin pitää päästä kotio ja nukkumaa? Mikä on muiden ilta aikataulu? Hämärämmällä ois kiiiva saada kuvia, niin sovittaisiinko jotain tarkempaa aikaa milloin lähdetään liikenteeseen _tai_ sovitaan tarkemmasta ajasta/muutoksista paikan päällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no eipä kai mitään väliä, oikeastaan :D. ellen taas kipeäksi tule, jolloin varmaan marmatan väsymystäni koko päivän muutenkin. kumpanakin päivänä haluaisin olla conissa ennen klo.11:30 ohjelmien vuoksi, joten miten paljon me unta sitä ennen tarvitaan, jos ajamaan lähtisi viimeistään 10:30?

      enkä nyt myöhäisillastakaan löydä mitään välttämätöntä ohjelmaa itselleni, joten ihsm oikeastaan.

      perjantaille ei mitään ihmeempää ole mullakaan, joten mun puolesta voidaan hihhuloida silloin kuvaamassa koko päivä, mut emt, muut? simoun nyt näkyis alkavan vasta 19:30 ainakin.

      Poista
    2. Teltat ja muut jos pitäää pystyttää vois laittaa kuntoon ennen kuin lähdetään niin säästetään uniaikaa?

      Poista
    3. Miulla ei ole mitään väliä nukkumaanmenon tai muun kanssa, muuta kuin, että pitää mennä aamulla aikaisin mennä pöytää pistämään pystyyn, pöytä kun on miun nimellä.

      Poista
    4. kuinka aikaisin siis haluat? :'D

      Poista
    5. No tuota, olisi paras olla siellä jo joskus yhdeksän jälkeen, Pärjään kyllä vähemmälläkin unella, mutta jos voisi ajoittaa niin, ettei muiden uni kärsi?

      Poista
    6. katellaan perjantaina! kaikilla kuitenkin joku cossi, joka pitäisi saada päälle niin voi olla aika hektistä muutenkin aamulla sitten :--D

      Poista
  5. Ja kaikki potkii ja muistuttaa että muistan tuoda Märchen Limited Editionin mukana tulleen Märchen satukirjan, jonka osa teistä on varmasti jo nähnytkin jossain conissa. Siin on ainakin proppia.

    Keillä sattuisi olee miekkoja? Meillä on Prinssi, Therese ja Siniparta keille voisi tulla tarpeeseen sellainen proppi.

    Mitä muuta proppia/tarviketta mahdollisesti tarvitaan kuvauksiin? Nämä kaikki voi jättää ja tallettaa autoon jos niillä ei conissa mitään tee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minä tuota kamerajalkaa jo kinusin, haha!

      itse olen kanssa kiikuttamassa paikalla tällaisen siistin official märchen-rannekorun, jossa on tosiaan nuo kaikki seitsemän syntiä ;). niitä voi laittaa vaikka jotenkin näkymään valokuvissa jollain pienellä kikkailuilla, heh.

      ( http://murkki.tumblr.com/post/51713307274 epämääräinen kuva niille jotka ei tiedä. )

      also, joku vois pls rajata mun silmät kajaalilla. silmäluomet tärisevät niin ettei itse pysty; pitäis molemmat saada kiinni yhtäaikaa, jolloin alkaa mennä vähän liian jännittäväksi yksin.....

      Poista
    2. Nrgh hätätapauksessa/tarvittaessa voisin lainata kamerajalkaa koululta, en tiiä kuinka paljon ihmiset niitä käyttää täsä kesällä. Joku saakelin International Business opiskelija vei kokonaisen kameran useaks viikoksi Helsinkiin vaikka kamerat on pääosittain viestinnän opiskelijoille /shakes fist

      Niin ei varmaan yks kamerajalka tapa
      Pitää vaa polkee/ajaa koulul noutaa moine ja löytää ehjä.

      Poista
    3. Tosin tämä tarkoittaa sitä että mun pitää palata Poriin palauttamaan se.. hmm.

      Poista
    4. Tuotaaa... Miulta löytyy yksi kamerajalka? En tiedä miten hyvä se on "ammattimaisesti" katsottuna, mutta kyllä se ainakin paremman puutteessa toimii? Ja jos Haikara unohdat sen kirjan, niin miulla on sekin.

      Miekan kanssa voin kysyä siskoltani, josko häneltä löytyisi joku lainaan? Hänen porukallaan on proppi- ja harjoitusmiekkoja aika monta.

      Poista
    5. riippuu miten kestävä kamerajalka? järkkäri painaa yli kilon, varmaan ainakin kaksi ton ison putken kanssa, joten jalan pitää olla aika kestävä siihen nähden ainakin? ja kuinka korkealle sen jalan saa säädettyä? '__' KYSYMYKSIÄ KYSYMYKSIÄ!!!11

      Poista
    6. Sen pitäisi tuo paino kestää kevyesti, korkeus maksimissaan on puolitoista metriä.
      http://www.exprodirect.com/images/P/TR550A-1-02.jpg
      Tuota tyyppiä, en löytänyt tasan samaa, mutta tuo oli lähin, mitä löysin.

      Poista
    7. Tuota, meillä on Nian kanssa se Nian Tettere miekka. Se on tosin nyt tuunattu vähän miehisemmäksi, joten siitä on poistettu Tetteren bling blingit ja käsikahva on maalattu ruskeaksi. Mekin voidaan tuoda se, jos tarvitsee. ó3ò

      Poista
    8. @Chiheisen: jes, näyttää hyvältä!

      @Hakkis: jos te sen raaskitte ja viitsitte raahata niin mikä ettei :3 the more swords, the better hehehehehe

      Poista
  6. Oisko joku lista propeista ja tarvikkeista mitä ihmiset tuo hyvä? Ei tuoda sitten kaikki samoja tai oleteta että joku muu tuo

    VastaaPoista
  7. Waah, onnea teille coniin ^^ Toivottavasti tulee hyvä sää!

    ...toi GIF on yks parhaista mitä oon nähny aikoihin. Triumphko se on? Miten oon missannu tämän momentin, voi Revo :D

    VastaaPoista
  8. Jees, toinen kuvaaja täältä pölisee. Elikkä perjantai olis itellekin ok. Olen Lahdessa viimeistään kahden aikaan, mutta kello 15.00 täällä ehdoteltiin? Minusta kuulostaisi ihan hyvältä aloittaa silloin virallisesti, jos se onnistuisi.

    Kamerajalusta löytyisi, mutten tiedä saanko paikan päälle D: Se mokoma ei mahdu oikein mihinkään, eikä tietenkään ole edes keveintä mallia... Tosin sain sen Porista kotiin raahattua joten mahdotonta se ei ole? Siihen menee ainakin canonit kiinni.

    Oman kameran tuon myös, Canonin Powershot SX30 IS jos jotakuta kiinnostaa. Käytännössä se on puolijärkkäri, mikä tarkoittaa sitä että kivat kuvat valoisassa, rakeita pimeässä ja säädöt antaa myöten tiettyyn pisteeseen asti. Pitäis kuitenkin olla yhteensopiva kaikkien Canonin muiden varusteiden kanssa, joskin uskon sen olevan turhaa kun kyseessä on kökömpi kamera. :'D Muuta en sitten omistakaan tuon ja jalan lisäksi.

    Jos kenelläkään on cossien jäljiltä kaavapaperia tms. foliota tms. mitä käyttää valaistuksessa apuna, niin voisitte taitella vähän laukun pohjalle *vinkvink*

    VastaaPoista
  9. Kuvauspaikasta muistelisin että Jalle puhui lähialueella olevasta puistosta, joka voisi sopia kuvauspaikaksi. Itse en tunne Lahtea, enkä ole varma tarkoittiko Jalle sitä, mutta kun Frostin aikaan kävelin lattiamajoituksesta sitä rantatietä conpaikalle, niin siinä näytti olevan joku puisto kaiketi (silloin oli lunta hhhh).
    ..OH, Menin Lahden kaupungin sivuille ja löysin oikean listan Lahden puistoista: http://www.lahti.fi/www/cms.nsf/pages/2BD80ABC31647CCFC225748200415734 !! Käykää katsomassa ja valitkaa suosikkinne. Omasta mielestäni tuo Fellmaninpuisto olis aika jees. En tiedä kyllä kuinka kaukana se on conpaikasta.

    Jos me alotetaan sillon klo 15, niin missä olisi tarkotus tavata? Itse olen tulossa junalla, ja asemaltahan on n. kaks ja puol kilsaa kävelymatkaa Sibeliustalolle. Ehkä on viisainta, että ilmottelen koska juna on perillä ja te voisitte kidnapata mut sieltä?

    Ja puhetta oli myös siitä mihin aikaan perjantaina lähdetään conista. Mitä nyt itse muistelen omaa jaksamistani näin yleisesti coneissa, niin jos ei ole mitään tekemistä ollut niin siinä yhdeksän aikaan olen saattanut jo lähteä. Eikä se mielestäni mikään hassumpi ajatus olisi, meneehän siinä sitten aikaa kun sählätään cosseja pois päältä ja saadaan itsemme rauhoittumaan. Mulla on ainakin tuo unirytmi ihan päin jotakin... jos vaikka siinä kaheltatoista viimestään saisi itsensä nukahtamaan niin pystyis vaikka heräämäänkiin ilman että silmät putoaa päästä. Ja jos oletetaan että lauantaina conissa pitää olla siinä yhdeksän aikoihin niin sanoisin että varataan AINAKIN tunti ennen kuin pitää lähteä ajamaan. Puoltoista olisi jo parempi. Kauanko kestää ajaa Chiheiseniltä Sibbetalolle?

    Okei siinä oli nyt jotain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosin jos iltahämärässä halutaan kuvia niin silloin ei voi kyllä yhdeksältä lähteä. Mutta eipä tuo minua haitanne.

      Poista
    2. Täältä Lahteen ja Sibbetalolle kestää motaria pitkin semmonen 15-30 minuuttia, että aamulla jossakin puolen aikaan lähtiessä ehitään kiirehtimättä~~

      Poista
    3. Eli joskus seitsemän aikoihin herätys. hihi seitsemän.
      juu minä olen nyt hiljaa ja menen tekemään cossia!

      Poista
    4. meillä voi olla tuo iltahämärä kuvaus myös lauantaina :). viimeksi kun säätiedotusta meinaan kurkin, niin perjantaiksi oli sadetta luvattu kuitenkin. joten kaikki nyt manaamaan se sadepilvi pois, että päästäisiin mahdollisesti molempina päivinä kuvaamaan.

      ja oletan nyt, että tuo kello 15.00 on sitten meidän päätöksemme? luultavasti tapaamme silti ihan Sibbetalolla, koska auto pitää sinne parkkipaikalle jättää.

      Poista
    5. Kävin katselemassa kuvia puistoista ja olen samaa mieltä siitä, että Fellmannin puisto vaikuttaa lupaavalta. Käsittääkseni se on vieläpä ihan siinä Sibeliustalon lähellä. Toinen kuvien perusteella kivalta näyttänyt paikka oli Marian puisto, mutta se taitaakin olla vähän kauempana.

      (Ohimennen kerron pääseväni Lahteen suurinpiirtein 14.40 aikoihin)

      Poista
    6. (KuroiWing, oletko tulossa bussilla? Meidän bussi on nimittäin samaan aikaan perillä.)

      Ja asiaan tarttuen, kuvattaisiinko ensin vaikka siinä Fellmanin puistolla? Se on ihan siinä bussiaseman vieressä google mapsin mukaan, mutta se sibeluistaloa lähempänäkin oleva puisto on oikein nätti! Me käydään Nian kanssa viemässä viemässä laukut hotellille kun päästään bussista ja voitaisiin sitten tavata teidät siellä puistossa, jos se vain sopii? Saatetaan nimittäin pikkuisen myöhästyä siitä tasasta, jos pahasti käy.

      Poista
    7. (Olen tulossa bussilla ja ilmeisesti vielä samalla kuin te.)

      Poista
    8. kattellaan miten käy! :) mullon teidän kaikkien numero niin voimme soitella ja mahdollisesti voimme poimia ainakin gwendyn ja kuroin kuitenkin mukaamme, jopa muitakin?? kattellaan.

      Poista
  10. Noniin, eli saamme miekan tai kaksikin, omistaja tuo ne suoraan kuvauspaikalle, ilmoitan sille kun saadaan päätettyä paikkaa ja aikataulua. (Ja niiden kanssa ollaan sitten erittäin varovaisia, ne on vain kuvausmateriaalina, ei leikkimistä varten! Henkilö kerää oikeita ja vähemmän oikeita aseita, joten niitä sitten kohdellaan sen mukaan~~) Pääpointti on, että saadaan älyttömän vakuuttavat propit~

    VastaaPoista
  11. ASDFGH, olenpa ollut epäaktiivinen täällä, anteeksi. Mutta tulin vain ilmoittamaan, että cossi alkaa olla valmis ja stressituskaa lukuunottamatta elossa ollaan! Perjantaina nähdään, saatte sitten sen miekan, vaikkei siinä tosiaan enää ole Tetteren miehisiä paljetteja, nyyh. Tsemppiä kaikille kaltaisilleni jotka vielä panikoivat cossin kanssa, kyllä me vielä puvut valmiiksi taistellaan!

    VastaaPoista
  12. kävin kirjoittelemassa tästä jo tumblriin, koska oletan saavani kaikki sitä kautta paremmin kiinni, mutta pastetaan nyt vielä tännekin:

    hei rakas märchen-ryhmä.

    pahoin pelkään, että joudun olemaan maailman hirvein ihminen ja hylkäämään cossini näin päivää ennen conia. jos olisin ollut järkevä, olisin aloittanut tämän jo silloin vuosi sitten ja todennut pikimmiten, ettei tästä oikeasti vain tule mitään.

    halusin loppuun asti ajatella, että pystyisin tekemään tämän cossin kunnialla loppuun, mutta lukuisten epäonnistumisien jälkeen ja fiiliksen ollessa koko ajan nolla, joudun nyt lopulta toteamaan, että minusta ei yksinkertaisesti ole tähän hommaan — niin kuin olen varmaan todennut jo monen monta kertaa, itse asiassa.

    tulen kuitenkin vielä hengaamaan ja ottamaan valokuvia, joten en täysin teitä hylkää, ainoastaan pukuni. olisin kovasti halunnut olla siniparta, ja minulla oli jo monta ideaa kuville häntä varten, mutta tosiaan, ei tästä tule mitään, minä en jaksa, selkäni ei jaksa, ja taidot eivät yksinkertaisesti riitä.

    olen niin, niin pahoillani tästä. minut saa ihan luvan kanssa hakata conissa, olen sen ansainnut.


    ╥﹏╥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmin paikka tuon puvun kanssa, mutta ymmärrän kyllä hyvin ettei kiirettä ja tuskastelua kukaan määräänsä enempää kestä. Eli minä ainakin lupaan säästää sinut selkäsaunalta. (Y) Ja kivaa kuitenkin, että tulet hengailemaan mukaan! Huomenna nähdään. ^ o ^

      Poista
  13. Heei, huomiseksi on kovasti lupailtu sadetta ja minua kieltämättä vähän ottaisi päähän tulla kaksi tuntia ennen conin alkua istumaan sateessa (eikä mulla taida olla mitään keinoa päästä siinä kahden aikoihin asemalle joka on n. neljän kilsan päässä kotoani, kun kukaan muu ei ole kotona) niin jos siihen aikoihin sataa oletan että photoshoottia ei pidetä sateessa ja voi olla että tulen vähän myöhemmin. ´ n ` Jos mahdollista niin yritän saada jonkun tuomaan mut autolla Lahteen. Sillä kaks ja puol kilsaa kävellen Lahden asemalta Sibbetalolle sateessa ei sekään kuullosta mukavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meiltä voi mahdollisesti saada kyydin ja seuraa jos ajoissa tulet, mut heikolta näyttää sää.

      Poista