maanantai 9. heinäkuuta 2012

Valmiina Animeconiin

Tervehdys! Animeconiin on aikaa vain muutama päivä ja voin ilokseni todeta, että sain Elizen mekon valmiiksi aiemmin tänään.Tiedossa on siis kuvia tekovaiheista ja ehkä jopa valmiista kokonaisuudestakin.

8m nauhaa rypytettynä kolmeen metriin
Päätin aloittaa puvun ompelemisen mekon hameosasta, koska se sisälsi suurimmat yhteen ommeltavat kangaskappaleet. Jostain kumman syystä päädyin kuitenkin aloittamaan helmaan tulevan nauhan rypytyksellä.

Rypytystä seurasi hameosan kaavoitus, kankaiden leikkuu ja niiden yhteen ompeleminen. Kyseinen osuus hoitui nopeasti eikä siitä sen takia ole kuvia. Sen jälkeen pääsin kuitenkin vaiheeseen josta pidin hameessa eniten eli mustien kaitaleiden leikkaamiseen ja pitsien kiinnitykseen.

Pelkäsin villakoirien hyökkäävän kankaan kimppuun enkä uskaltanut tehdä hommia lattialla
Pitsien kiinnittämisen ja nappien ompelun ohella tein mekon vyötärölle tulevan kappaleen ja kiinnitin sen alareunaan röyhelöitä. Osasten valmistuttua yhdistin ne vyötäropalaa lukuunottamatta.


Vyöräröllä oleva kappale ei ole kiinni mekossa, vaikka siltä näyttää
Mekon yläosan kaavoittaminen epäilytti ja päädyin tekemään muita osioita. Silittelin nauhoja ja valmistin kaulurin. Tein sen kanssa kuitenkin aika vakavan virheen ja sekoitin kaulurin värit keskenään.


Tämän takia referenssikuvia kannattaa välillä vilkaistakin...
 Hätä ei kuitenkaan ollut tämännäköinen vaan tein nopeasti uuden. Tällä kertaa vieläpä oikeilla väreillä.



Aikaisemman version ansiosta osasin myös tehdä siitä mukavamman tuntuisen
 Näiden vaiheiden jälkeen tajusin kuitenkin, että minun pitäisi kiirehtiä mikäli haluaisin edetä rauhassa, mutta saada asun siitä huolimatta valmiiksi Animeconiin. Tästä syystä kamera ikuisti vain muutamia vaiheita.

Nämä kaunokaiset valmistuivat ruotsin tuntien välisellä välitunnilla
Mekon yläosa valmistui kaavoituskammosta huolimatta hyvissä ajoin, mutta hihojen ompelu hidasti työntekoa. Ompelin hihat kolmessa osassa: Puhviosa, kädenmyötäinen osa ja ranneke. Rannekkeiden ompelu oli näistä kolmesta suosikkini. Ainoa kuva hihojen edistymisestä on yllä oleva kuva, jossa siis on hihojen yläreunaan tulevat pienet rusetit.

Kun mekko vaikutti olevan hyvällä mallilla, päätin aloittaa alushameen ompelemisen. Päätöstä seurasi muutamien tuntien painiminen tyllien kanssa. Tappelu päättyi tasatulokseen. Piste minulle tyllin kuriin saamisesta ja piste tyllille kesken loppumisesta. Muutamaa viikkoa myöhemmin taistelu alkoi uudestaan ja tällä kertaa selvisin selkeästi voittajana. Ymmärsin kuitenkin siinä vaiheessa, miksi vannehameen tekeminen olisi ollut järkevämpi vaihtoehto.

Tyllitaisteluiden välillä en kuitenkaan laiskistunut täysin. Pääsin nimittäin näpertelemään hiuspannan ja leikkaamaan peruukin otsatukan.
Hiuspannan pohjana toimi alemakasiinista löydetty leveä punainen hiuspanta, jonka maalasin toiselta puolelta mustaksi. Sen jälkeen päällystin hiuspannan höyhenillä ja lisäsin päälle ketjun. Pystyssä sojottavat höyhenet koostuvat tosiasiassa useammista höyhenistä jotka liimasin kiinni toisiinsa. Lopputulos oli varsin pörheä, joten tartuin hiuslakkapulloon ja laitoin höytyvät kuriin.

Samalla kertaa kun kävin ostamassa Jyväskylän Eurokankaasta lisää tylliä, koetin metsästää Elizen selän rusettiin soveltuvaa mustapunaraidallista kangasta. Ainoa oikeanlainen kangas oli kuitenkin trikoota, joten palasin kotiin vain tyllin kanssa. En kuitenkaan lannistunut vaan päätin ommella punaiseen kankaaseen nauhoja raidoiksi. Jälkeenpäin en osaa päättää oliko prosessi järkevä vai tylsä, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että rusetista tuli oikein nätti.

Loput puvun tekemisestä välähti ohitse ilman mitään erikoista kommellusta. Äkillinen reissaaminen tosin aiheutti kiirettä ja pakotti tekemään hommia eteenpäin huimalla vauhdilla. Vihdoin kuitenkin sain ketjut kiinnitettyä mekkoon ja puku oli valmis.


Parempia ja hahmouskollisempia kuvia laittelen Animeconin jälkeen, mikäli saan onnistuneita kuvia.
Päätän kuvaspämmäykseni ja kuivan selostukseni tähän ja menen pakkaamaan. Heihei!

7 kommenttia:

  1. Pitänyt kommentoida tähän jo ties kuinka pitkään mutta äsh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :U

    Täytyy vain todeta, että pukusi näyttää varsin upealta! Taidat sinäkin siis olla varsin kokenut ompelija, pakahdun kateudesta teidän kaikkien taidoille, äää-ä! ;u; Ja hei, sinulla nyt kuitenkin on vielä melkein vuosi korjailla pukuasi, jos löydät siitä jotain epäkohtia, kuten esim. tuo vanteen hankkiminen?

    Toivottavasti Animeconissa muuten oli hauskaa! Tunnistiko moni sinut vai tultiinko edes muuten vain ottamaan kuvia hienosta työstä?

    VastaaPoista
  2. Ihan totta!

    Kiitos! Pikku hiljaa kertyy kokemusta, vaikka vielä on mahdollisuutta parantaakin. Rupesin tämän ryhmän jälkeen ajattelemaan animeconia vain testinä puvun toimivuudelle ja matka takaisin menikin pohdiskellen mm. vannehameen toteutusta ja olkainten lyhentelyä. Olkaimet on helppo hoitaa, mutta en ole vielä etsinyt vannehameen teon ohjeita. Aikaa on joten vielä ei ole sen kanssa kiire.

    Hauskaa oli! Muutama henkilö selkeästi tunnisti Elizen ja muutama kyseli mikä sarja oli kyseessä. Kuviin päädyin mielestäni aika moneen otteeseen.

    VastaaPoista
  3. OEAAAAAAA! IHANA :o ♥ Minä pidän ja rakastan nam. onnistunut cossi. asd, paineet tulee märzin kanssa, vaikka puku onkin yksinkertaisempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos positiivisista kommenteista ja tsemppiä oman asun tekoon!

      Poista
  4. Viimeinkin pääsin itsekin kommentoimaan! Puku on aivan ihana ;__;

    mitä vanne hameeseen tulee, olen omat alushameeni tilannut täältä ja muokannut pienemmiksi jos ovat osoittautuneet liian isoiksi: http://www.lightinthebox.com/c/slips_4718
    Löytyy alushametta jokaiseen tarkoitukseen ja ovat iso osa hyvin edullisia. Kahdesti olen tilannut, ja olen ollut tyytyväinen tuotteisiin. Yhtä käytin Elisabeth puvussani, tosin jouduin reippaasti pienentämään vanteita.

    Tosin voisin sen esiin kaivaa ja lainata, en ole tekemässä vähään aikaan pukuja joissa on tuon tyyppisiä hameita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein paljon! Varsinkin tuon sivuston linkittämisestä oli oikein paljon apua! Nyt tiedän, mistä sitten vähän lähempänä kevättä tilaan vannehameen.

      Kiitos myös lainausehdotuksesta, mutta hameemme saattavat olla erikokoiset enkä haluaisi joutua muokkailemaan muiden omaisuutta. Kiitos kuitenkin tarjouksesta!

      Poista
  5. Hetkinen nyt! Jos olet shoppaillut Jyväskylän ek:lla, niin asutko siis Jyväskylän läheisyydessä? :'D (Toimin hitaalla sytytyksellä, kun huomasin asian vasta nyt)

    VastaaPoista