perjantai 20. heinäkuuta 2012

Ongelmia ja esteitä...

Ja nyt huomasin, että se on mahdottomuus. Taidot ja siksi myöskään aikakaan ei riitä. .____. Mekkojen teko ei onnistune miulla ja Sukkapuikolla ollenkaan, ja myöskään aika tosiaan ei riitä. Mietin tätä pääni puhki yöllä pyörittyäni kaksi tuntia sängyssä saamatta unta, mutta en keksinyt keinoa... Tai keinoa, mikä ei solvaisi omatuntoa.

Siis miehän haluaisin ehdottomasti tehdä mekkoni ja auttaa siskoani Burankon kanssa, mutta en usko, että tätä menoa saataisiin mitään valmiiksi... Desuconiin on vajaa vuosi, mutta silti...

Ettehän tapa miua, jos me emme itse tee (paitsi ehkä pikkumuokkauksia, jos ei istu tyyliin hyvin yms) cosseistamme kuin joitain yksityiskohtia ja muokkauksia sekä peruukin etsinnät ja muokkaukset? .____. :s Tuntuu jotenkin inhalta kysyä tätä, mutta en haluaisi jäädä sen takia ryhmästä pois, vaikken voisi itse täysin asuani tehdäkään.

~ Jalle

6 kommenttia:

  1. Käsittääkseni ryhmällä ei ole koskaan ollut mitään sääntöä, että puvun pitäisi olla täysin itse ommeltu ja tehty? Se on lähinnä, luultavasti, vain jokaisen kossaajan oma Kultainen Sääntö, jota tulisi noudattaa, taidoista huolimatta.

    Mutta haluaisin kyllä vain todeta, että ehkä vielä on turhan aikaista luovuttaa tuon tekemisen kanssa, kun Desuconiin on tosiaan vielä lähes tuo vuosi aikaa. Vastoinkäymisiä tulee aina, cosplay ilman tuskaahan on teeskentelyä, mutta niistä ei parane mennä aivan epätoivoiseksi. Kyllä täälläkin sitten parhaamme yritämme auttaa jos vain kysytte. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kannustuksesta~ .u. Taidot ei kuitenkaan meillä riitä, joten tyydymme varmaan tilaamaan asumme joltain, me kun olemme päättäneet, että teemme vain ehkä osan itse cosseistamme ja osan tilaamme, riippuen tosiaan cossin haastavuudesta~ Tässä tapauksessa se varmaan menee taidottomuuden piikkiin, ja koska koulun alettua hermomme menee vaatetusompelulinjalla koulussa muutenkin, niin näiden tilaaminen on ehkä hermoja säästävämpää. XD

      Poista
  2. Tsemppiä! Mekkojen ompelu saattaa kuulostaa/tuntua/vaikuttaa hirveän hankalalta, mutta cosplayn kuuluukin välillä olla haasteita täynnä. Ja yleensä vain itseään haastamalla pystyy nousemaan korkealle. Ei kannata heti lannistua! Jos pelottaa, että jokin menee pieleen ommellessa, kannattaa ensin tehdä testikappale. Pukua tehdessä auttaa myös se, ettei ajattele puvun tekoa yhtenä kokonaisuutena vaan jakaa tehtävät osiin. Sitä huomaa nopeasti, että tekeminen onkin yllättävän helppoa.

    En kuitenkaan yritä pakottaa teitä ompelemaan pukujanne itse, sen päätöksen teette te itse. Jos teistä tuntuu ettei onnistu, niin päätätte lopulta itse kuinka toimitte. Desuconiin on kuitenkin aikaa, joten ei kannata heti vaihtaa suunnitelmia kun vähän menee epäröinniksi.

    "Cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä." Olen varma, että lainauksen tuskalla tarkoitetaan fyysisten ikävyyksien lisäksi myös tuskailua suunnittelu- ja ompeluvaiheissa. Epäröinti siis kuuluu asiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tapauksessa ongelmana on vain se, etten tiedä näitä 'täydellisiä' mekon rakenteita, mutta ne tuleekin opittua tuolla vaatetuslinjalla (leninki tulee oikeastaan tässä kakkosvuonna meikällä, että nyt pääsen niitäkin saloja tutkailemaan)~ Tästä syystä nyt tässä vaiheessa en kerta kaikkiaan myöskään ehdi koulun takia tehdä, koska tulen muutenkin ompelemaan kaikkea tässä puolen vuoden sisään. ^^

      Poista
    2. Ehkei ole mikään pakko tuntea mekon täydellisiä rakenteita. Kyseessä on tietenkin oma harkintakyky taas, mutta lainatakseni erästä cossaajaa "Me teemme pukuja emme käyttövaatteita." Pointtina on tässä tapauksessa se, että monet cossaajat ovat käyttäneet pukujaan tehdessä hyvinkin erikoisia materiaaleja ja toteutuksia joita ei käyttövaatteissa oikein millään perusteella voisi hyväksyä. (esim. murolaatikon paloja kauluksessa jne.)
      Vastauksen tarkoitus taisi taas hämärtyä, mutta todellisena tarkoituksena tosiaan oli kannustaa päätöksen teossa ja todeta, että ei ihan heti kannata luovuttaa. Tsemppiä!

      Poista
  3. Ilo cosplayssa on se tunne että olet vain vastuussa siitä että puku näyttää oikealta ja pysyy päällä, mitään tekniikkaa ei tarvita. On se tässä huomattu kun ei ole mitään koulutusta ja olen silti esim. päässyt kisaamaan.

    Loppujen lopuksi molemmat puvut ovat yksinkertaisia, ainoa ero tavallisista mekoista on lukuisat aikaa vievät yksityiskohdat. Tee pohjat nyt, ja tee yksityiskohtia silloin tällöin, tai jaa koko cosplay osiin ja tee pala palalta.

    Älä kehtaa luovuttaa nyt. En usko että jätät cosplay pukujen tekemisen vain siksi että ompelet myös koulussa.

    VastaaPoista